OM TINA FENGER

 

I 2016 blev jeg færdig efter 4-årig uddannelse på Århus Kunstakademi ved Anette Olesen.

Mit fokus er det maleriske billedsprog, med forskellige farvetyper, påføringsmetoder og motiver.
Min interesse er først og fremmest rettet mod mennesket, personen og det samspil som man er i som menneske. Jeg er optaget af de forskellige bevidste og ubevidste følelsesmæssige lag i de mennesker, jeg portrætterer, og i hvordan min opfattelse af dem kan udtrykkes malerisk.

På den baggrund fremstår mine portrætter derfor ofte diffuse, eller opløste og med en høj grad af fortolkede fortegnelse, der fjerner dem fra et mere nøgternt og naturalistisk afsæt. Således er portrætterne snarere udtryk for en stemning end de er vellignende og korrekt proportionerede i anatomisk forstand.

Undervejs i processen bearbejdes forskellige materialer på billedfladen og derved foræres jeg ind imellem abstrakte maleriske elementer, som integreres i helheden, hvor de kan tilføre billedet noget ornamentalt, sfærisk eller poetisk der forstærker portrættets udstråling og særegne karakter.
Under arbejdet med det enkeltstående portræt forsøger jeg at forfølge en interesse for samspillet mellem det vi faktisk ser, det vi gerne vil se og det vi tror, vi ser.
Det færdige billede er mest udtryksfuldt og komplekst, når det lykkes mig at inkorporere alle tre aspekter.